Estem sols a l’univers?

Mitjançant aquest text donaré la meva teoria/opinió sobre si existeix vida més enllà  de la nostra a l’univers, i com és de probable que existeixin individus semblants a nosaltres, no només físicament, sinó també mentalment.


En primer lloc, cal tenir en compte que coneixem una diminuta part de l’univers, inclús tot apunta que encara s’està expandint més ( mitjançant el “fons còsmic de microones”). Tot seguit, així com s’ha creat vida dins el nostre planeta, i sabent de l'existència de més galàxies no explorades, en la meva opinió si la nostra forma de vida ha sorgit aleatòriament o per simple casualitat, crec que hi ha una gran probabilitat que passi el mateix en altres llocs de l'univers. 


Tot seguit, se’m passa pel  cap la següent pregunta: i si no coneixem totes les formes de vida? Contestant  aquesta pregunta, tal i com coneixem la vida, ha estat formada per adaptar-se als nostres medis, inclús a vegades han estat a punt d’extingir-se per culpa de canvis radicals del medi ambient. On vull arribar és que potser existeixen formes de vida diferents a les nostres, que s’han creat per sobreviure al seu ambient, i que els científics d'avui en dia encara no han creat les eines per descobrir-les.


 En una línia argumentativa semblant, també es troba  l’opció dels universos paral·lels. Aquesta teoria ens diu que existeixen universos idèntics als nostres, però amb canvis en petites coses que, al final, comporten una modificació major. És a dir, petits canvis que ara mateix ens semblen insignificants poden produir un “efecte dominó” i desencadenar una realitat totalment diferent a la que coneixem ara. Un exemple d’això seria  què hagués passat si  Hitler no hagués estat elegit   pels alemanys. Possiblement no hagués existit la Segona Guerra Mundial, i, posteriorment, s'hagués pogut evitar la Guerra Freda…


En conclusió,  crec que sí existeix la vida a l’espai exterior, tal i com la coneixem o inclús com no la coneixem. Em sembla qüestió de temps descobrir vida en altres planetes, segurament serà un temps llarg, el qual dubt poder-ho veure amb els meus ulls, però a no ser que s'esdevingui  una catástrofe mundial, només falta esperar.

 

Quim Reinés Pons. 

Comentaris

Entrades populars