25-N: Dia per l'Erradicació de les Violències Masclistes - EL MANIFEST DE L'ALUMNAT

            Avui, 25N, l'alumnat de Batxillerat volem donar visibilitat perquè es commemora el dia per                    l’eliminació de les violències masclistes. Són actes d'odi, discriminació, agressió, intimidacions,            dirigides cap a les dones, que des d'anys enrere ens han afectat a la societat. Alguns exemples            els podem veure amb la sexualització de la música, publicitat, vestimenta, esport, tradicions,              educació, estereotips i prejudicis. Això provoca inseguretat, por, desconcert, i un control sobre                les accions que prendràs, com sortir de festa i no voler tornar tota sola.

Aquest dia és important per recordar el fet de lluitar contra les violències masclistes perquè és un problema que afecta totes les persones, sigui directament o indirectament. Si continuem lluitant contra les violències masclistes, arribarem a aconseguir l'objectiu comú, que és la igualtat entre tots els individus. Hem de canviar els costums masclistes que existeixen a la societat, ja que estan molt normalitzats. S'ha d'abolir el concepte de què l'home és superior a la dona, perquè no és així.


Nosaltres, els i les adolescents, podem ajudar donant veu, mitjançant les tecnologies, pel fet que nosaltres estem més acostumats a utilitzar-les, donar exemple com a societat, ensenyar a tenir personalitat i no deixar-se influenciar en seguir les idees dels altres. Ens agradaria ensenyar eines i exemples viscuts per nosaltres a les generacions més joves perquè es pugui conscienciar que realment existeixen, i sobretot que mai no callin davant cap situació, ni s'avergonyeixin de qui realment són. Ensenyar valors bàsics per fer-se respectar elles i ells mateixos i donar credibilitat als seus pensaments, els seus pensaments són importants. Hem d'ensenyar a què els fillets comprenguin que la seva llibertat acaba quan comença la dels altres.


En conclusió, on ens agradaria arribar és a la igualtat de gènere, creiem que tots els gèneres han de tenir les mateixes possibilitats i els mateixos drets en general, no només econòmics, sinó també socials, la qual cosa que està més invisibilitzada. Volem garantir el respecte amb la seguretat civil de tots els individus sense distincions ni discriminacions de cap mena: fer desaparèixer els insults sexistes, homòfobs, la masculinitat fràgil, etc. En altres paraules, volem fer desaparèixer l'odi amb l'abolició dels estereotips.





Comentaris

Entrades populars