Per què la majoria d'éssers humans segueixen els mateixos patrons socials al llarg de la seva vida?

 Per què la majoria d'éssers humans segueixen els mateixos patrons socials al llarg de la seva vida?


Aquesta pregunta ha rondat darrerament pel meu pensament, per tant he decidit argumentar-la i treure’n una conclusió. L’argumentació es basarà en un paràgraf introductori on s’explica el concepte de patró social present en aquesta pregunta i tres arguments on explicaré per què penso que la majoria d’éssers humans els segueixen.


Els patrons socials són un concepte molt ampli, ja que n’hi ha una gran varietat. Però a l’hora de contestar la meva pregunta filosòfica, els limitaré a tres, que per mi són els més comuns i principals.El primer és formar part del sistema educatiu, el segon incorporar-se al món laboral i el tercer, formar una família.


El primer motiu que se'm ve al cap en pensar per què l’ésser humà segueix uns patrons socials és per la por. És a dir, els humans som éssers de costums, que ens trobem segurs repetint accions que fa la majoria de gent. Per tant, crec que tenim por a fer coses diferents, ja que, en sortir de la nostra zona de confort, ens arrisquem a què les coses no ens surtin com volem i per açò ens quedem on ens sentim segurs.


Per altra banda, penso que també seguim els patrons per por a ser excèntrics i que la societat ens acabi rebutjant, és a dir, que, per ser diferent als altres, aquests ens excloguin. Per tant, si un segueix els patrons, això fa que es senti integrat dins la societat. A part, també crec que és una cosa necessària, ja que les persones són éssers socials, des dels inicis de la història. 


Per acabar, opin que existeix un instint innat per perpetuar la nostra espècie a través de la procreació. És a dir, que generalment un dels nostres objectius abans de morir és la procreació, i aquests patrons fan que aquesta sigui més fàcil.


Com a conclusió, afegiria que després d’aquesta argumentació me he adonat que els humans som éssers que cercam la seguretat i el comfort, i que aquests patrons ens ajuden a aconseguir-la de manera més senzilla. A part, també m’he adonat que tendim a tenir por a ser rebutjats i exclosos. Tanmateix, els grans avenços socials els han provocat persones que precisament no seguien els patrons establerts a la seva època.


Pol Gomila Seguí

Comentaris

Entrades populars