La sort existeix?

La sort existeix?


Creus en la sort? Creus que les coses que ens passen a la nostra vida son obra de l’atzar? O penses que el que ens passa ho provoquem nosaltres mateixos amb les decisions que prenem? Per aquest motiu, he volgut aprofundir aquesta pregunta i n’he arribat a certes conclusions. 


Sempre hem pensat que la sort ens acompanya durant la nostra vida, ja que quasi mai no hem pogut verificar les coses que ens han passat, ja siguin bones 0 dolentes. Fins ara, no conec ningú que pugui controlar això. Estic convençut que tothom alguna vegada ha pensat que està passant una mala època, que està tenint molt mala sort, o, al  contrari, que tot li surt bé, que no ha d’amoïnar-se  per res, ja que “té la sort del seu costat”.


Com podria afectar creure en  la sort a la nostra vida? 


Des del meu punt de vista, creure en la sort podría afectar tant de manera positiva com de manera negativa. La part dolenta seria que la sort és dirigida per l’atzar. Això  vol dir que nosaltres no som els que decidim què ens passarà o si el que ens passerà serà  bo o dolent. La part positiva sería que gràcies a creure en la sort podríem atrevir-nos a enfrontar reptes per als quals potser no ens sentim preparats, mirar els problemes d'una manera que ens ajudi a superar-ho millor, etc.


Are bé, està demostrat  científicament  que en la majoria dels casos la sort no apareix tota sola, sinó que som nosaltres els que la buscam, fent bones accions, quan ens esforcem per a què alguna cosa ens surti bé. El que estira més la bona sort és el pensament positiu de les persones, que nosaltres pensem que ens poden passar o ens passen coses bones és el que farà que aquestes coses que desitgem ens passen.  Endemés, si ens ha passat alguna cosa dolenta, pensar que tot anirà bé o que sempre pot anar a pitjor, això també diu de com de forta  és una persona. 


Així doncs, quina conclusió podem treure d’aquesta pregunta filosòfica?  D’entrada, no podem sebre segur si la sort existeix o no,  el que sí sabem es que en la vida podem tenir époques en que les coses no és van de la manera que desitgem, o que simplement no estem passant per el nostre millor moment, es aquí quan has de pensar en positiu, quan has de treure un somriure i dir que no es lo pitjor que et pot passar i que tot anirà a millor proximament, ja que de vida solament n’hi ha una i l’hem de disfrutar.



Marti Guillen Sintes 1rBatx C


 

Comentaris

Entrades populars